Журналисти в Еквадор са станали обект на нападения с взривни устройства,

...
Журналисти в Еквадор са станали обект на нападения с взривни устройства,
Коментари Харесай

Писмо бомба рани журналист

Журналисти в Еквадор са станали обект на нападения с взривни устройства, изпратени по пощата и маскирани като пликове с писма. Водещ в една от редакциите е бил ранен, когато е отворил писмото бомба, заяви Би Би Си, представено от " Дарик ".

По думите му взривното устройство е изглеждало като USB устройство. Журналистът го е присъединил в компютъра си и то се е взривило.

Не са посочени съответните новинарски издания, които са били обект на офанзивата. Писмата обаче са били изпратени на най-малко пет разнообразни организации в Еквадор. Министърът на вътрешните работи Хуан Сапата съобщи, че всички устройства са били изпратени от един и същи град. Три от тях са били изпратени до медии в Гуаякил, а две - до столицата Кито.

Главният прокурор на Еквадор удостовери, че е почнало следствие за тероризъм. Полицията е направила експлозия на едно от устройствата, изпратени до TC Television.

Ръководителят на криминалистичната работа на Еквадор съобщи, че те са съдържали експлозиви от „ боен вид “. В останалите редакции писмата бомби не са се взривили или не са били отворени.

 Правителството осъди нападенията, като дефинира свободата на изложение като „ право, което би трябвало да се зачита “. В Еквадор се следи нарастване на насилието, което съгласно президента Гилермо Ласо е резултат от конкуренцията сред бандите за трафик на опиати за територия и надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР